lunes, 4 de mayo de 2009

Comentari literari d'un poema

Aquesta poesia tracta de les relacions amoroses, L'amor no correspongut pot causar un gran sofriment i aquest enamorament pot ser perillós, com un escorpit.
L'autora té la intenció d'avisar-nos sobre el perill que aquest enamorament no correspost comporta. Els versos estan en primera persona.
Les dues primeres estrofes tenen moltes paraules que pretenen representar el perill, la temptació, el misteri sobretot són imatges agressives les que ens venen al cap. La tercera estrofa suggereix calma en tot el perill que hem vist a les dues primeres estrofes.L'ultima estrofa és una advertència, on es mostra la intenció inicial del poema, "l'escala fosca del desig no té barana" si traspasses el límit cauràs per l'escala perquè no hi ha barana.
Els versos son de 4 sil·labes encara que hi han d'altres que en tenen 3.
Es fan servir recursos retòrics com la metàfora i d'altres com atribuir qualitats d'un animal (ullal) a la nit, també hi han imatges.
Com a conclussió puc dir que es un poema amb una idea principal molt clara i això es d'agraïr perquè en casi tot el llibre hi han poemes massa complicats, aquest es salva.

1 comentario:

salvi dijo...

Està bé per ser el primer comentari poètic. Però en els propers que farem cenyeix-te més a la guia que us he proposat i no desatenguis aspectes formals com:

Rima.

LLENGUA

Proporció de substantius, adjectius, verbs, adverbis...

Camp semàntic al qual pertany el lèxic predominant.

Ritme

Període de la frase (vers llarg o curt). Sintaxi (simple o complexa). Ritme acompassat, marcat, lent, ràpid...

En general està força bé i cohesionat (les idees que presenten estan ben lligades i la redacció és bona).

El professor.